Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Profesionální politik je spolutvůrcem nemravných pravidel a proto je to vždy spolupachatel trestných činů a někdy i spolupachatel masových vražd.

0 2
možnosti

D56a95n65i26e80l 75Č54a49d21a

11. 11. 2017 18:56

Znáte nějaké nemravné pravidlo?

0 0
možnosti

D81a68n27i61e26l 25Č75a81d18a

11. 11. 2017 14:28

V zemích s delší a nepřerušenou tradicí demokracie je pouhé podezření konec politika. Je to tvrdé, někdy i nespravedlivé, ale je to taky jeden z kamínků funkční demokracie.

Paní magistra popisuje strach politiků rozhodovat z obav před trestním stíháním. Ten samý strach z musí mít i státní zástupci. Musí mít obavy z konce své kariéry, pokud medializují zásah u politika, nechají uniknout video, části tr.spistu atp. Medializuje-li politik zabavení zlata v souvislosti se zásahem na řadu vlády, aby se pak úkázalo, že nebyla souvislost, musí to být konec st. zástupce. Musí tedy fungovat systém brzd a protiváh, zabaoučasného zalkona to můžou řešit jen pravidla společnosti.

Proto mají být státní zástupci voleni v místních volbách jako v USA, ne jako u nás na neomezenou dobu.

2 2
možnosti
Foto

Ne že bych nesouhlasil, ale dnešní, respektive včerejší praxe orgánů činných v trestním řízení zevšeobecněla pod heslem boje proti korupci. A znám zase konkrétní příklad jednoho starosty, který se sice o zvelebení obce své velmi zasloužil, přitom však si on, respektive jeho rodina přišli na své. Co pak s tím?

1 0
možnosti
Foto

Určitě jako volič vyhodnotit konkrétní situaci a podle toho hlasovat. Pokud starostu nezavřeli, ani nestíhali, pak je čistý a může být volen. Najde ale své voliče?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS